Sitemanager Philips Drachten wint Europese maakindustrieprijs

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rob Karsmakers is de winnaar van de European Manufacturing Leadership Award 2014, een prijs voor trekkers in de maakindustrie die is verbonden aan de jaarlijkse European Manufacturing Strategies Summit. Karsmakers is sitemanager van Philips Consumer Lifestyle in Drachten. Hij krijgt zijn prijs eind oktober uitgereikt tijdens een galadiner in Düsseldorf.

Karsmakers werkt achttien jaar bij Philips in verschillende managementfuncties. Sinds 2009 is hij verantwoordelijk voor de scheerapparatenfabriek in Drachten. Karsmakers geldt als drijvende kracht achter het besluit om de productie van scheerapparaten terug te halen uit China. Die stap was alleen mogelijk door flink in de site te investeren en het proces zo veel mogelijk te automatiseren. Karsmakers kreeg dat voor elkaar zonder dat het ten kosten ging van het personeelsbestand. Inmiddels is Philips Drachten een zero-defect vierentwintiguursfabriek die als voorbeeld dient hoe je de maakindustrie in Nederland houdt. Zelfs de New York Times haalde het aan als bewijs dat je niet per se naar Azië hoeft om goedkoop te produceren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.