Sirris voert een derde meer innovatieprojecten uit

Alexander Pil
14 juni 2012

Kenniscentrum Sirris heeft een goed 2011 achter de rug. Het aantal industriële innovatieprojecten waarbij het als technologische partner was betrokken, nam vorig jaar met 34 procent toe. Die groei bracht de omzet naar een recordniveau van 6 miljoen euro. Dat blijkt uit het Sirris-jaarverslag.

Steeds meer Belgische bedrijven versterken hun R&D-afdeling en maken daarbij ook meer gebruik van de verschillende diensten zoals begeleiding, advies en labs van Sirris. ’Een hoopvolle en toekomstgerichte keuze van onze bedrijven want zij die innoveren, staan sterker op de exportmarkten‘, zegt Sirris-directeur Jos Pinte. ’Onze leden hebben heel duidelijk begrepen dat innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten de basis zijn om in de steeds meer mondiale economie te overleven.‘

Vorig jaar maakten 1700 verschillende ondernemingen gebruik van de diensten van Sirris. Het technologiecentrum voerde ongeveer 4700 interventies uit waarbij het in zo‘n 2500 gevallen ging om gratis advies en in 2200 gevallen om betaalde projecten en diensten. Sirris zette vorig jaar een nieuwe stap in zijn internationalisering met de oprichting van Creator, een netwerk met Finse en Franse technologiepartners.