Sirris stroomlijnt metingen aan nanopoeders

Clara Dorrepaal
Leestijd: 1 minuut

Sirris ontwikkelt een protocol voor korrelgroottemetingen van nanodeeltjes. In een twee jaar lopend onderzoeksproject bestudeert het onderzoeksinstituut de verschillen in uitkomsten van een aantal technieken. Dit moet leiden tot protocollen voor meetbetrouwbaarheid, herhaalbaarheid en de detectiedrempel.

De afgelopen jaren zijn er verschillende technieken ontwikkeld die de korrelgrootte van nanodeeltjes kunnen meten. Elektronenmicroscopie, optische methodes zoals PCCS en sedimentatietechnieken (CPS) geven allen distributieverdelingen van de afmetingen van de deeltjes in nanopoeders.

De deeltjesgrootteverdelingen van de methodes verschillen echter van elkaar. De oorzaken hiervan zijn nog onduidelijk. Bovendien leveren de meetmethodes verschillende soorten parameters op, zoals de diameter en het specifieke volume. Hoe deze grootheden samenhangen is nog niet duidelijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.