Sirris investeert miljoen in fabriek van de toekomst

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vorige week opende Sirris in Hasselt de deuren van zijn volledig vernieuwde test- en ontwikkelruimte voor bedrijven. Het investeert daarvoor goed 850 duizend euro, onder meer in een Baxter-robot, een van de eerste in Europa. Deze robot, die menselijke handelingen kan kopiƫren, maakt een vlottere samenwerking mogelijk tussen mens en machine. Alle investeringen maken deel uit van het Factory of the Future-project van Sirris en Agoria. Door bedrijven te laten uitgroeien tot fabrieken van de toekomst, willen de twee partijen bedrijven helpen sterker te staan in de internationale concurrentie.

In totaal investeerde Sirris op eigen kracht 850 duizend euro in de nieuwe bedrijfsinfrastructuur in Hasselt/Diepenbeek. Daarvan ging 750 duizend euro naar machines voor precisiebewerkingen op microniveau en 100 duizend euro naar smart production-toepassingen (robotica). Die stevige injectie moet Belgische bedrijven klaarstomen voor wat in de maakindustrie advanced manufacturing wordt genoemd: een verzamelnaam voor slimme, precieze en digitale productieprocessen. De nieuw beschikbare productieapparatuur betekent een boost voor het Limburgse en het nationale onderzoeks- en bedrijvenlandschap.

Na geslaagde proefprojecten in samenwerking met gebruikersgroepen ā€“ vijfentwintig bedrijven voor precision manufacturing en vijftien bedrijven voor de smart production-toepassingen ā€“ stelt Sirris zijn infrastructuur in Diepenbeek volledig ter beschikking van de maakindustrie. Belgische bedrijven kunnen er volop het potentieel van de nieuwste productietechnologieĆ«n verkennen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.