Sirris in rapid manufacturing-diensten voor intelligente prothesen

Silvia Stegeman
Leestijd: 1 minuut

Het Vlaamse onderzoeksinstituut Sirris start een nieuw project voor rapid manufacturing-diensten voor prothesemakers en bureaus voor medische engineering. Het project genaamd Biofact-W loopt over een periode van vijf jaar. Doel hierbij is om in het Waals gewest een platform voor biomanufacturing te ontwikkelen. Projectpartners hierbij zijn Cenaero, de afdeling elektrofysiologie van de Universiteit van Mons-Hainaut, het onderzoeksinstituut Cetic, het polytechnisch college Mons en Technofutur. In een latere fase gaan Sirris en zijn partners elektromyografische of hersengestuurde besturingssystemen ontwikkelen en integreren in prothesen.

Sirris biedt al rapid manufacturing-diensten voor metalen en biocompatibele polymeren voor medische engineeringbureaus, fabrikanten van medisch, paramedisch en farmaceutisch materieel en prothesemakers. Belangstellende ondernemingen kunnen contact opnemen met Sirris voor meer informatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.