Sirris en bedrijven innoveren steeds vaker samen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Meer dan 1800 Belgische bedrijven deden in 2009 een beroep op Sirris voor de begeleiding van een innovatietraject of voor technologisch advies. Vooral slimme producten, geavanceerde materialen en biomedische toepassingen kregen veel aandacht. Dat blijkt uit het jaarrapport van het technologiecentrum. Sirris roept hierin verder op om de investeringen in technologische innovaties nog verder te verhogen. Dat is volgens Sirris namelijk het middel bij uitstek om het concurrentievermogen op een duurzame manier te versterken.

’Steeds meer bedrijven worden zich bewust van het belang van technologie en innovatie voor hun bedrijf maar de toepassing ervan in de praktijk is niet altijd evident‘, zegt Sirris-directeur Jos Pinte. ’Bij Sirris kregen we in 2009 dan ook meer vragen rond innovatiebegeleiding dan de voorgaande jaren, zowel van Brusselse, Vlaamse als van Waalse bedrijven. Tastbare resultaten, daar gaan we voor. Onze begeleiding gaat van idee tot product en dus tot demonstratie van het potentieel van de innovatie. Die aanpak werpt zijn vruchten af.‘

In 2009 zag Sirris niet alleen meer ondernemers de stap zetten naar technologische innovatie; ze waren ook vaker bereid om de kosten en de risico‘s daarvan te delen met andere bedrijven. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van open innovatie. Deze samenwerkingsvorm heeft niet alleen als voordeel dat kosten en risico‘s worden gedeeld, maar ook dat ideeën, technologieën en ervaringen worden uitgewisseld. Sirris brengt actief dergelijke bedrijven bij elkaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.