Sioux steekt 5 miljoen in tweede startersfonds

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Samen met de Nederlandse tak van het European Angels Fund (EAF) heeft Sioux een nieuw investeringsfonds opgericht voor startups in de hightech. De twee partijen nemen elk voor vijftig procent deel en zullen er in de eerste fase elk vijf miljoen euro in steken. Het Eindhovense technologiebedrijf beheert dit tweede Sioux Tech Fund.

Met zijn eerste techfonds heeft Sioux een aantal succesvolle investeringen gedaan, onder meer in Fleetlogic, Liteq en Phenom-World. Fleetlogic is eind 2014 overgegaan naar Tomtom. Liteq is halverwege 2017 verkocht aan Kulicke & Soffa. Phenom-World is eind vorig jaar verdergegaan onder de vleugels van Thermo Fisher Scientific.

Het nieuwe investeringsfonds biedt kansen op nog meer succes, aldus Arnoud de Geus, director new business development bij Sioux. ‘Solarvoertuigfabrikant Lightyear heeft al de eerste investering ontvangen vanuit het Sioux Tech Fund. Ook in de medische hightech gaan we nieuwe innovatieve ideeën een kans geven op snellere technologische vooruitgang en snellere marktintroductie.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.