Sioux en EBV beste industriële toeleveranciers van Nederland

Alexander Pil
28 november 2013

De Dutch Industrial Supplier Awards zijn vorige week uitgereikt aan Sioux Embedded Systems uit Eindhoven en EBV Elektronik uit Maarssenbroek. De Best Industrial Customer Award, een prijs waarbij toeleveranciers hun beste klant kiezen, ging naar VMI uit Epe. Eerdere Disa-winnaars hebben aan hun overwinning tonnen of zelfs miljoenen euro’s aan extra opdrachten overgehouden. Dat heeft alles te maken met het feit dat klanten de winnaars bepalen. Toeleveranciers hebben geen enkele invloed op hun nominatie en uitverkiezing behalve door goed werk af te leveren. De awards zijn een initiatief van Link Magazine, ING en softwareontwikkelaar Isah.

Uitbesteders nomineerden dit jaar een recordaantal van 314 toeleveranciers in twee categorieën. Daarvan haalden 54 de tweede ronde. Na een assessment door de betrokken klanten bleven elf finalisten over, verdeeld over twee categorieën. Sioux ging in de categorie Best Knowledge met de eer strijken. Hier gaat het om Nederlandse toeleveranciers met een eigen R&D en engineering die daarmee kennis toevoegen aan het eindproduct van de klant. De andere genomineerden in deze categorie waren NTS, Prodrive, Tumakon en VDL ETG.

In categorie Best Logistics, met leverbetrouwbaarheid en logistiek als belangrijkste criteria, won EBV Elektronik. Hier kwam de concurrentie van Festo, Itsme ES Elektro, Jeveka, KMWE en Kusters & Bosch.

VMI ging met de award Best Industrial Customer naar huis. In deze categorie beoordelen toeleveranciers hun klanten op acht verschillende punten waaronder openheid over de kostprijsopbouw en forecast, communicatie en de ruimte die er is voor het inzetten van het eigen specialisme. VMI scoorde als enige in elke categorie de maximale score, ook op het onderdeel prijstransparantie, iets waarin veel uitbesteders in achterblijven. VMI won het van ASML, Bronkhorst, FEI en Vanderlande.