Sioux en Bom investeren in Lightyear

Collin Arocho
Leestijd: 1 minuut

Zonneauto-bedrijf Lightyear krijgt een fiscale impuls. De Helmondse ev-ontwikkelaar kondigde aan dat het samen met investeringsfonds Bom Brabant Ventures nieuwe financiĆ«le steun heeft ontvangen van systeemontwikkelaar en investeerder Sioux Technologies. Het totale investeringsbedrag is niet bekendgemaakt, maar de geldinjectie is bedoeld om Lightyear te helpen bij de transformatie naar een autofabrikant – met als doel eind 2021 de eerste bestellingen te kunnen leveren.

Ondanks de enorme daling van de autoverkopen in april van meer dan 50 procent en de andere uitdagingen die de Covid-19-pandemie met zich meebrengt, geloven investeerders dat Lightyear het potentieel heeft om een ā€‹ā€‹belangrijke speler te worden in de regionale productie-industrie. ‘Het onderscheid tussen verschillende automerken was groot’, vertelt Jeroen Willems, investeringsmanager bij Bom. ‘Uitdagers van de gevestigde auto-industrie, zoals Lightyear, worden veel minder getroffen door de coronacrisis dan traditionele autofabrikanten. We verwachten dat de transitie naar duurzame mobiliteit als gevolg van de crisis nog verder zal versnellen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.