Simulink PLC Coder gecertificeerd door Tüv Süd

Leestijd: 1 minuut

Mathworks laat weten dat Tüv Süd zijn Simulink PLC Coder heeft gecertificeerd. Het orgaan heeft het pakket geschikt bevonden voor ontwikkelprocessen die moeten voldoen aan IEC 61508-3 en de bijbehorende aanpassing voor de procesindustrie, IEC 61511-1. Dit is met name van belang voor technici die veiligheidsgerelateerde besturingssystemen ontwikkelen en implementeren met gestructureerde tekst volgens de IEC 61131-3-norm. Zij kunnen de certificering van hun industriële regelaars nu vereenvoudigen door gebruik te maken van automatische codegeneratie met Simulink PLC Coder.

De certificering van Tüv Süd is gebaseerd op een audit van de processen voor softwareontwikkeling, kwaliteitsbeheersing en de afhandeling van foutmeldingen. Om voor IEC-certificering in aanmerking te komen, moeten ontwikkelaars die Simulink PLC Coder gebruiken nog wel een speciale werkwijze voor verificatie en validatie volgen. Deze is gericht op de detectie en preventie van mogelijke fouten in het volledige traject vanaf het opstellen van het pakket van eisen tot en met de uiteindelijke implementatie.

Doordat Mathworks ondersteuning biedt voor dit volledige traject, is certificering mogelijk voor een breed scala aan industriële regelaars, niet slechts één merk of type Pac of PLC. De werkwijze is gedocumenteerd en is beschikbaar in de Mathworks IEC Certification Kit, die tevens het Tüv Süd-certificaat en het certificeringsrapport bevat.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen