Simulink Control Design 3.0 vergemakkelijkt PID-ontwerp

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

The Mathworks heeft Simulink Control Design 3.0 uitgebracht. Deze versie is uitgerust met nieuwe functies voor het automatiseren van PID-regelaars in combinatie met nieuwe PID-regelaarblokken in Simulink. Ontwerpers kunnen deze blokken gebruiken om snel PID-regelaars te creƫren, een PID-structuur te selecteren, integrator anti-wind-up-logica op te nemen, te converteren van continue naar discrete tijd en de regelaar voor te bereiden voor implementatie op een fixed-pointprocessor.

Een nieuw instelalgoritme in Simulink Control Design 3.0 berekent automatisch PID-regelaarversterkingen gebaseerd op de gewenste fasemarge en bandbreedte van het systeem. Een nieuwe gebruikersinterface ondersteunt visuele instelling van PID-regelaars voor alle soorten te regelen systemen, zonder dat specialistische regeltechnische kennis nodig is. Het resulterende ontwerp is te verifiƫren door simulatie in Simulink. Met Real-Time Workshop is automatisch code te genereren voor de microcontrollers.

Daarnaast bevat versie 3.0 nieuwe functionaliteit voor geavanceerde lineaire analyse en de mogelijkheid om aangepaste linearisatie voor Simulink-blokken en subsystemen te specificeren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen