Simulink checkt op veiligheidskritische richtlijnen

Leestijd: 1 minuut

The Mathworks heeft zijn Simulink Verification and Validation-pakket uitgebreid met internationale normen uit de automobiel-, luchtvaart- en machinebouwindustrie. Naast lokale standaarden ondersteunt het nu bijvoorbeeld ook DO-178B, IEC 61508 en MAAB. Met de update van het pakket kunnen ontwerpers van veiligheidskritische systemen automatisch laten controleren of hun modellen voldoen aan deze richtlijnen.

Naarmate embedded systemen complexer worden, gebruiken ontwikkelbedrijven steeds meer richtlijnen voor de modelvorming. Deze fungeren als ’best practice‘ om de leesbaarheid te verbeteren, hergebruik aan te moedigen en fouten in de modelvorming te voorkomen. Tijdens de revisies van het ontwerp worden deze richtlijnen meestal geverifieerd door een visuele inspectie van de modellen en bijbehorende documentatie. Het Simulink Verification and Validation-pakket automatiseert dit proces.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.