Simac mogelijk terug in handen oprichtersfamilie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Simal Beheer is van plan een bod uit te brengen op Simac Techniek van drie euro per aandeel. Dat waardeert de onderneming op 43,6 miljoen euro. Als de aandeelhouders op het bod ingaan – wat de directie en de raad van commissarissen van Simac adviseren – maken ze 22,4 procent winst ten opzichte van de slotkoers van het aandeel en 32,7 procent op het niveau van de afgelopen twaalf maanden.

Als de overname is afgerond, komt Simac weer volledig in handen van oprichtersfamilie Van Schagen. Simal, de houdstermaatschappij van de familie Van Schagen, heeft op dit moment al 47 procent van de aandelen in bezit. ’Met de keuze voor de terugkeer naar een 100 procent familiebedrijf wordt duidelijkheid gegeven omtrent de toekomst van Simac, hetgeen goed is voor de stabiliteit van Simac en de belangen van zijn stakeholders‘, aldus Eric van Schagen, Simac-directeur en zoon van Simac-oprichter Mac van Schagen. De notering aan de Amsterdamse beurs zal worden beëindigd. De partijen verwachten dat Simac zo slagvaardiger zijn strategie kan uitoefenen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.