Simac groeit met 13 procent

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Veldhovens specialist in ICT en industriële automatisering Simac heeft een goed jaar achter de rug, met een omzetstijging van dertien procent naar 155,4 miljoen euro en een winstgroei van vijf procent tot 4,7 miljoen. Het bedrijfsresultaat daalde wel met zes procent, door afschrijvingen en vanwege kosten voor het opstarten van de nieuwe 3Services-tak, die zich specialiseert in installatie- en repairopdrachten voor de B2B- en B2C-markt.

Simac haalt ongeveer twee derde van zijn inkomsten uit de tak voor ICT-infrastructuren. Hier nam de omzet toe, maar daalde het bedrijfsresultaat. ICT-applicaties, dat een kwart van Simacs inkomsten verzorgt, haalde een positief bedrijsresultaat. De inkomsten bij de onderdelen voor industriële elektronica en automatisering bleven gelijk ten opzichte van het jaar ervoor.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.