Simac boekt stabiele omzet maar blijft voorzichtig

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Simac Techniek heeft het afgelopen jaar een nettowinst geboekt van 2,6 miljoen euro. Dat is ongeveer evenveel als in 2008. De omzet daalde jaar op jaar met 10 procent naar 132,3 miljoen. Het personeelsbestand kromp met 2 procent tot 803 ultimo 2009 (op fulltimebasis). De segmenten voor ICT-applicaties en -infrastructuren presteerden naar behoren. De tak voor industriële elektronica en automatisering zag dalende inkomsten bij Masic & TSS en Quadcore. De abrupte daling van de orderintake noopte tot een reorganisatie van het eerste onderdeel. De resultaten van Simac Electronics waren wederom goed.

’Het jaar 2009 kenmerkte zich door moeilijke economische omstandigheden. Dit leidde bij een groot deel van de activiteiten tot een terugval van de omzet‘, klinkt het in het persbericht. ’In 2010 blijft de economie zwak en onzeker. De investeringsbereidheid van onze klanten is momenteel nog steeds laag. De afgelopen jaar doorgevoerde kostenbesparingen bij Industriële Elektronica & Automatisering zullen een positief effect hebben op deze resultaten in 2010, maar het is de vraag in hoeverre de goede prestaties van de andere activiteiten in het huidige economische klimaat stand zullen houden.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.