Sigmatek voegt beveiliging toe aan besturingssysteem

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met C-Dias Safety heeft Sigamtek zijn besturingssysteem uitgebreid met veiligheidsfuncties. De veiligheidscomponenten zijn volledig geïntegreerd en kunnen worden gecombineerd met de componenten uit de C-Dias-serie. Veiligheidsfuncties worden ook geïntegreerd in de Dias-drives. De keuture komt naast de bestaande bestaande functionaliteiten controletechnologie, visualisatie en motion control. Het complete systeem voldoet aan de IEC 61508/Sil3/PLE-standaard.

Kloppend hart van het systeem is de CSCP 011 Safety-controller, bestaande uit vier veilige inputs en twee veilige outputs. Hierdoor zijn aanvullende veiligheidsmodules voor eenvoudige applicaties niet meer nodig. Uitbreidingsmodules zijn de CSDI 011, met zestien veilige input- en twee pulsuitgangen voor kortsluitherkenning en de CSTO 011 met acht kortsluitbeveiligde outputs.

Door een gedecentraliseerde en modulaire configuratie kunnen de veiligheidscomponenten flexibel worden geïntegreerd in de architectuur van het Sigmatek-systeem. Voor de communicatie is geen aanvullende bedrading nodig. Zowel standaard als veiligheidsrelevante data kunnen worden uitgewisseld over de op Ethernet gebaseerde, hard realtime Varan-bus. Voor gegevensuitwisseling tussen veilige componenten wordt het black-channel-principe gebruikt waarbij de bus uitsluitend dient als data-uitvoerend medium.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen