Sigmatek vergroot functionaliteit Lasal-pakket

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het objectgeoriënteerde engineeringspakket Lasal van Sigmatek is uitgebreid met nieuwe functies die de efficiëntie bij het implementeren van machine-applicaties nog meer vergroten, zegt distributeur Sigmacontrol. Met de Lasal Class Variant Editor kunnen projectvarianten duidelijker worden gemanaged en met een enkele muisklik worden geactiveerd of gedeactiveerd. Hiermee worden bijvoorbeeld de connecties, initialisatiewaarden en de I/O-lay-out eenvoudiger gewijzigd. Omdat iedere variant een onafhankelijk bestand is, wordt de compileerstap overgeslagen. Inladen in de besturing is de enige voorwaarde.

De initiële start-up en diagnose van aandrijf-componenten vermindert Sigmatek met de Motion Diagnostic View. Assen kunnen worden geparametriseerd en gestart. Daarnaast is het versturen van commando‘s en troubleshouting vereenvoudigd. De grafische weergave biedt extra comfort en duidelijkheid, vindt de fabrikant.

Met de Modeless Version van de Lasal Screen Editor zijn dialogen onnodig: de Editor wordt bediend met behulp van tree- en property-browsers zoals in Lasal Class.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Gerelateerde artikelen