Sigmatek presenteert compact servosysteem

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Sigmatek heeft een modulair servoaandrijfsysteem ontwikkeld speciaal voor multi-astoepassingen. De Dias Drive 100 kan tot acht assen aan, die dan slechts een volume van 300 bij 200 bij 195 millimeter (inclusief connectoren) in het controlekabinet in beslag nemen. Er zijn twee verschillende voedingmodules en aandrijfmodules beschikbaar, de laatste voor verschillende vermogensklassen voor een of twee assen. Afhankelijk van de modulecombinatie draait het systeem in 1-fase 230 V AC of 3-fase 480 V AC. Beide modulen zitten in een moduledrager in het kabinet, hetgeen de assemblage en bedrading vergemakkelijkt.

De controller van de Dias Drive 100 kent een lage cyclustijd. Hij kan asynchrone, lineaire, servo- en torsiemotoren aansturen, waarbij alle conventionele feedbacksystemen worden ondersteund. Er is ook gedacht aan veiligheidsfuncties als de ’safe torque off‘ (STO) en ’safe stop 1‘ (SS1).

De 100-serie past volledig in Sigmateks lijn Dias-automatiseringssystemen. De hard realtime Varan-bus verbindt de aandrijfsystemen met de machines, optioneel met Canopen. Programmeren gaat met de Lasal-tool en met de Lasal Motion-tool zijn vele aandrijfoplossingen gemakkelijk gemaakt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen