Sigmatek neemt beveiligingsfuncties op in besturingssysteem

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Sigmatek heeft zijn besturingssysteem uitgebreid met beveiligingsfuncties. Motor van het systeem is de CSCP 011 Safety-controller, die bestaat uit vier beveiligde inputs en twee beveiligde outputs. Aanvullende beveiligingsmodules zijn daarmee voor eenvoudige applicaties niet meer nodig. Als uitbreidingsmodule zijn de CSDI 161 en de CSTO 081 te verkrijgen. De eerste beschikt over zestien beveiligde inputs en twee pulsuitgangen voor kortsluitherkenning, de tweede heeft acht beveiligde kortsluitoutputs.

Door een gedecentraliseerde en modulaire configuratie kunnen de beveiligingscomponenten flexibel worden geïntegreerd in de architectuur van een Sigmatek-systeem. De modulaire constructie maakt het mogelijk beveiligde en niet-beveiligde componenten te combineren en bestaande systemen kunnen eenvoudig en flexibel worden uitgebreid met veiligheidsfuncties. Het complete systeem sluit aan op de IEC 61508/Sil3/PLE-standaard.

Voor de configuratie heeft Sigmatek de Safety Designer-software in de Lasal-toolkit geintegreerd, wat configuratie van de Safety-controller vereenvoudigt. Met de functiebibliotheek kan de gebruiker eenvoudig logische handelingen in elkaar zetten. In de gentegreerde grafische editor kunnen functieblokken en I/O‘s worden geplaatst via drag-and-drop en verbonden worden met de niet-beveiligde variabelen van de PLC. Per project zijn verschillende Safety-controllers te gebruiken, waarbij het programma van iedere controller verdeeld kan worden over een onbeperkt aantal netwerken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen