Sigmatek maakt verbruik machines inzichtelijk

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Transparantie van het verbruik wordt steeds belangrijker. Machines en productielijnen moeten steeds efficiënter met hun energie omgaan. Sigmatek ontwikkelde voor dit doel de Dee 021. Deze module registreert direct het verbruik van de machine. De Dee 021 meet de voltages van de drie ingangsfases (L1, L2 en L3) en kan maximaal twaalf voltages registreren. Aansluiten kan via de realtime Ethernet-variant Varan of een Can-businterface. Met de component is het mogelijk ingangsvoltages, fasevolgordes en frequenties vast te leggen. Ook is hij geschikt om korte stroomonderbrekingen en de nuldoorgang te detecteren.

De energierecording-module heeft drie onafhankelijke driefasekanalen. Elk van die kanalen kan verschillende metingen uitvoeren: effectieve waarde van het huidige voltage en stroom, de cos φ, het totale energieverbruik en de huidige piekwaarde. De tijdvensters voor de evaluatie zijn instelbaar, inclusief instructies voor het starten en stoppen. De gebruiker kan eenvoudig vaststellen hoeveel energie de afzonderlijke processtappen vereisen, aldus Sigmatek. Uit de gegevens over het verbruik kan hij eventueel een onderhoud inplannen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen