Sigmatek groeit door

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sigmatek breidt voor de derde keer zijn Innovation Center in het Oostenrijkse Lamprechtshausen uit. De eerste fase is al aan de gang en zal nog dit jaar worden afgerond; de tweede fase volgt in 2018 – net op tijd voor het dertigjarige jubileum van de specialist voor industriële automatiseringstechniek. De uitbreiding is nodig vanwege de continue groei van het familiebedrijf dat nog steeds 100 procent particulier eigendom is van de families Melkus en Kusejko.

In 2017 komt er een nieuwe verdieping op gebouw III waardoor 1500 vierkante meter extra vloeroppervlak ontstaat. De huidige hal voor onderzoek en tests zal ook worden uitgebreid met een palletmagazijn waarbij twee extra verdiepingen als kantoorruimte zullen worden ingericht. Deze sectie met van 1650 m2 moet worden afgerond in april 2018. De verhoogde capaciteit wordt zowel gebruikt voor het uitbreiden van de productie, logistiek en r&d alsmede voor managementruimtes.

‘We willen vanzelfsprekend onze gezonde groei in de toekomst blijven voortzetten’, zegt Sigmatek-cfo en personeelsmanager Marianne Kusejko. ‘De basis hiervoor is de royale uitbreiding van onze ontwikkeling, productie en logistieke capaciteit. Zoals altijd produceren we nog steeds exclusief vanuit Oostenrijk. We voegen continu nieuwe medewerkers toe op alle terreinen binnen het bedrijf, met name in hardware- en softwareontwikkeling, productontwikkeling, ondersteuning, testen en productie.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.