Sigmatek analyseert Varan-netwerken direct op machine

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Sigmacontrol introduceert de ETVA 0501 van Sigmatek. Dit analyseapparaat voor realtime Varan-netwerken kan de transmissierespons van het bussysteem direct op de machine in kaart brengen. Aangezien de Varan-bus in hard realtime werkt, moet het analysehulpprogramma getimede processen met nanosecondeprecisie opnemen van het realtime Ethernet-netwerk en deze decoderen in Varan-instructies. De ETVA 0501 biedt de vereiste performance om datapakketten sneller te kunnen opsporen dan conventionele analyseapparaten.

De bijbehorende software geeft de data weer in duidelijke tabellen en grafieken. Gebruikers in industri√ęle omgevingen hebben daarbij talloze trigger- en filterfuncties tot hun beschikking. Bediening gebeurt via een 5,7 inch touchscreen. De ETVA 0501 is aan te sluiten op het netwerk bij operationele machines op iedere gewenste locatie. Voor verdere analyse zijn series met meetwaarden te exporteren via de USB- of TCP/IP-interface en in detail te evalueren op een pc.

De ETVA 0501 komt in een robuuste koffer, met accessoires als een externe 24 V DC stroomvoorziening, een Varan-kabel van vijf meter en pc-software om de geanalyseerde gegevens verder te verwerken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen