Sigarenboer neemt NTS over

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Royal Agio Cigars uit Duizel neemt een belang van 50 procent in NTS. Hierdoor stijgt het eigen vermogen van de Eindhovense hightech dienstverlener en komt er ruimte voor verdere groei. Ad Wintermans, president-commissaris bij Agio, heeft de ambitie uitgesproken dat zijn familiebedrijf op termijn alle NTS-aandelen wil verwerven.

’Volgend jaar viert Royal Agio Cigars zijn 110-jarig jubileum‘, zegt Wintermans. ’Inmiddels is zoon Boris verantwoordelijk voor de sigarenactiviteiten en zoon Jonas voor de ontwikkeling van de technische activiteiten als sterke tweede pijler onder het familiebedrijf. De investering in de NTS-Group maakt hier een belangrijk deel van uit. We zien NTS als een van de spelers in de Brainport-regio met het sterkste groeipotentieel.‘

Met ruim 2600 medewerkers in Duizel, Westerlo, Sri Lanka en de Dominicaanse Republiek zet Agio een jaaromzet neer van ongeveer 135 miljoen euro. Naast de sigaren is het bedrijf al actief in de machinebouw met ATD Machinery. De productie van sigaren is zo arbeidsintensief dat Agio al vroeg investeerde in automatisering. De eigen ontwikkelafdeling is inmiddels uitgegroeid tot gespecialiseerde machinebouwer, ook voor externe klanten. Zo scoorde ATD vorig jaar nog een grote order in China. Ook investeerde het Agio-onderdeel in 3D-start-up Additive Industries met de ambitie om de 3D-printtechniek in metaal te industrialiseren onder meer voor de hightech machinebouw.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.