Siemens verhoogt r&d-investering tot 4,8 miljard

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

In het lopende boekjaar 2015-2016 steekt Siemens circa 4,8 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling. Dat is zo’n 300 miljoen meer dan in het afgelopen boekjaar. Het grootste gedeelte van de nieuwe investeringen zal worden gebruikt voor automatisering, digitalisering en decentrale energiesystemen. Daarnaast introduceert Siemens een aantal maatregelen die de innovatiekracht van de onderneming verder verbeteren.

‘Het succes van onze onderneming en onze toekomst op de lange termijn zijn gelegen in ons innovatievermogen. De motivatie en creativiteit van onze uiterst competente medewerkers speelt daarbij een doorslaggevende rol’, aldus Siemens-bestuursvoorzitter Joe Kaeser. ‘Onze onderneming heeft behoefte aan goede ideeën en we zullen de voorwaarden creëren die nodig zijn om de ideeën van onze knappe koppen, zowel binnen als buiten onze onderneming, snel en ongecompliceerd te kunnen realiseren.’

Om die reden introduceert Siemens onder de voorlopige naam Innovation AG een eenheid die in een start-upomgeving ruimte biedt voor experimenten en groei. Deze afdeling moet bovendien als adviseur, promotor en als een soort risicokapitaalverstrekker fungeren voor zakelijke of projectideeën, die zich onafhankelijk van de kernactiviteiten van de onderneming moeten kunnen ontwikkelen, zeg maar als onderneming in oprichting. Op deze manier worden de reeds bestaande start-upactiviteiten van Siemens aangevuld en ondergebracht bij Innovation AG.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.