Siemens verbetert aandrijving wikkelsystemen Tata IJmuiden

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tata Steel in IJmuiden heeft Siemens Nederland de opdracht gegeven de aandrijvingen van Coiler 3 in de warmbandwalserij te moderniseren. Met dit project dat begin 2012 klaar moet zijn, is een bedrag van meer dan 4 miljoen euro gemoeid. Siemens vervangt momenteel in deze walserij ook de aandrijvingen van de eindwalsen 1 tot 7.

Aan het einde van de warmbandwalserij wordt het staal opgewikkeld tot rollen. De installaties die dit doen, heten coilers. De gewalste strip die met een snelheid van meer dan 75 km/u bij de coilers aankomt, verlaat de walserij in de vorm van rollen met een gewicht tot 40 ton en een diameter variĆ«rend van 1,2 tot 2,3 meter. Om een breder pakket staal met hoge sterkte te kunnen leveren, moet het vermogen van de coiler-aandrijvingen worden verhoogd met 20 procent. Dat gaat Siemens voor zijn rekening nemen. Daarnaast moet de modernisering ook de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van Tataā€˜s installaties verhogen. Siemens levert niet alleen de motoren en de frequentieregelaars, maar is ook verantwoordelijk voor de gehele engineering, bouw, installatie en inbedrijfstelling, inclusief de integratie van de coiler-aandrijvingen in de bestaande automatiseringsomgeving.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.