Siemens stopt eindschakelaars in compacte metalen behuizing

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Siemens breidt zijn assortiment van Sirius-eindschakelaars uit met compacte modellen in metalen behuizing. Uitgevoerd in de hoge beschermingsgraad IP66/67 zijn de nieuwe leden van de 3SE5-familie geschikt voor toepassing in zware industriële omgevingen. Het 31 mm smalle omhulsel conform EN 50047 is voorzien van twee of drie schakelcontacten en de 56 mm brede XL-behuizing conform EN 5004 van maximaal zes contacten. Hierdoor is een zeer groot aantal schakelvariaties mogelijk.

Beide nieuwe types zijn leverbaar als complete eindschakelaar inclusief bedieningskop en modulair op te bouwen uit losse componenten. Daardoor kan de gebruiker de uitvoering naar wens zelf samenstellen, bijvoorbeeld door een basisschakelaar met een M12-connector te combineren met een aandrijfkop met plunjer. Een extra rubber afdichting voorkomt dat grof vuil in de aandrijfkop van de schakelaar kan binnendringen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen