Siemens’ Simatic PCS versie 7.1 ziet levenslicht

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

De Siemens-divisie Industry Automation heeft zijn procesbesturingssysteem Simatic PCS 7 uitgerust met een aantal nieuwe functies. Die zijn met name bedoeld om de tijd te verkorten die nodig is voor engineering, installatie en inbedrijfstelling en om de bedrijfs- en onderhoudskosten te reduceren.

Bijna alle functiegebieden van de Simatic PCS 7 zijn in versie 7.1 uitgebreid. De Advanced Process Library biedt nieuwe bedrijfsmodi op het gebied van engineering en vereenvoudigt de interactie tussen operator en proces. Zo zijn er bijvoorbeeld de modi Local en Out of Service, alsmede faceplate views zoals Preview en Note. Siemens rept verder over handige vergrendelingscomponenten met first-signal-informatie. De operator kan nu vanaf het bedieningspaneel een gesimuleerde inbedrijfstelling van het proces uitvoeren.

Met de nieuwe Forcing-functie voert de gebruiker vervangende waarden in om onderling verbonden ingangen te simuleren, zonder daarbij deze verbindingen te hoeven verbreken. Dit verkort de test- en dus ook de projecteringstijden bij inbedrijfstelling en onderhoud. Bovendien is de automatisering van complexe batchprocessen in de nieuwe versie flexibeler, doordat master-recepten nu online kunnen worden gemodificeerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen