Siemens schrapt vijftienduizend banen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Technologiereus Siemens zet een streep door vijftienduizend arbeidsplaatsen wereldwijd. Dat heeft een woordvoerder van het Duitse bedrijf bekendgemaakt. De grootste klap valt in Siemens‘ thuisland; daar moeten zo‘n vijfduizend medewerkers op zoek naar een andere baan. Siemens probeert ontslagen te vermijden en hoopt de terugloop te kunnen realiseren via natuurlijk verloop en vrijwillig vertrek. Het banenverlies maakt deel uit van een besparingstraject dat zes miljard euro moet opleveren.

Wat het gevolg is voor de Nederlandse vestigingen van Siemens is op dit moment niet duidelijk. Siemens kondigde eerder al aan dat er bij zijn kantoor in Hengelo negentig van de zevenhonderd medewerkers uit moeten. Dat staat echter los van de nieuwe ingreep. Er werken drieduizend mensen voor Siemens Nederland.

Ook voor Siemens België is het gevolg van de maatregel nog onbekend. Trends meldt dat er vorige week om economische redenen een tiental Siemens-medewerkers is ontslagen in de divisie Industrie. Dat is vernomen uit een vakbondsbron. ’De directie heeft te kennen gegeven dat ze niet de intentie heeft om over te gaan tot meer ontslagen‘, klinkt het bij vakbond LBC. In België en Luxemburg werken ongeveer 1700 mensen voor Siemens.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.