Siemens schrapt 11,6 duizend banen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De onlangs aangekondigde reorganisatie bij Siemens gaat wereldwijd rond de 11,6 duizend arbeidsplaatsen kosten, heeft het concern bekend gemaakt. Het wil daarmee voor eind 2016 een miljard euro besparen. Het aantal bedraagt ongeveer drie procent van het totale arbeidbestand.

Het grootste deel van de krimp komt door de drastische herstructurering waarbij het aantal divisies wordt teruggebracht van zestien naar negen. In totaal gaan hierbij 7600 arbeidsplaatsen verloren. Door de regionale vertegenwoordigingen te vereenvoudigen, worden nog eens vierduizend banen geschrapt.

Volgens de geruchten zou Siemens ook zijn witgoedactiviteiten willen afstoten. Het conglomeraat zit hiervoor in een joint venture met Bosch, en Siemens zou al langere tijd van zijn helft af willen. Bosch is er echter niet happig op om dit aandeel over te nemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.