Siemens-schermen kunnen tegen stootje

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens heeft aan zijn assortiment Simatic HMI-bedieningspanelen een serie high performance-schermen toegevoegd. De Simatic HMI Comfort Panels zijn leverbaar als touchscreen maar ook voor bediening via druktoetsen. Beelddiagonalen bedragen 4, 7, 9 of 12 inch; 15 en 22 inch zijn in voorbereiding. Gebruikers kunnen de panelen configureren met de engineeringsoftware Simatic WinCC V11 van de nieuwe Totally Integrated Automation Portal. De Comfort Panels zijn ontworpen voor toepassing in ruwe industriële omgevingen. Ze zijn voorzien van heldere, contrastrijke kleurendisplays in breedbeeldformaat met led-achtergrondverlichting. Dit biedt de gebruiker in vergelijking tot conventionele displays 40 procent meer oppervlak, ook als het om complexe bedieningsbeelden gaat, claimt Siemens.

De led-achtergrondverlichting van de Simatic HMI Comfort Panels is tot 100 procent dimbaar. Dat bespaart energie en biedt gelegenheid om de helderheid van het display aan te passen. Daarnaast kan het energieverbruik ook via het gestandaardiseerde Profienergy-protocol worden teruggedrongen. Dat is mogelijk door het centraal, gecoördineerd uitschakelen van niet benodigde energieverbruikers en de registratie van energiemeetwaarden. Zo kunnen de displays van de Simatic HMI Comfort Panels ook bij korte pauzes al worden uitgeschakeld.

Alle Comfort Panels zijn uitgerust met interfaces voor Profinet- en Profibus-netwerken, plus aansluiting van USB-randapparatuur. De twee SD-sloten bieden volledige bescherming tegen nulspanning. Daarmee zijn zowel de data in het interne geheugen als het archief en de recepturen beveiligd tegen stroomuitval. De schermen zitten in een aluminium spuitgietbehuizing en zijn goedgekeurd voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen en in de scheepsbouw.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen