Siemens presenteert modulaire serie veiligheidsrelais

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met Sirius 3SK1 introduceert Siemens Industry Automation een flexibele en modulair op te bouwen serie veiligheidsrelais. Het componentenportfolio is – afhankelijk van de vereisten – modulair op te bouwen, wat toepassing van de relais vereenvoudigt en tijd bespaart, aldus de fabrikant. De veiligheidsrelais zijn geschikt voor het aansluiten van zowel elektromechanische veiligheidscomponenten als elektronische veiligheidssensoren.

Voor bewakings- en besturingssystemen in niet-complexe veiligheidstoepassingen, zoals een noodstopschakeling of een hekbewakingsfunctie, biedt Siemens nu veiligheidsrelais Sirius 3SK1 aan. De basisveiligheidsrelais ’Standaard‘ en ’Advanced‘ zijn leverbaar met veiligheidsrelais- of veilige transistoruitgangen. Uitbreidingsmodules voor het aansluiten van extra actuatoren en sensoren, en een multispanningvoedingsmodule completeren het systeemaanbod. De veiligheidsrelais laten zich naadloos integreren in de machine-automatiseringstechniek, zegt Siemens. Dit minimaliseert de engineering- en trainingsimpact en beïnvloedt de installatiebeschikbaarheid positief.

Sirius 3SK1 maakt deel uit van de Safety Integrated-oplossingen voor machineveiligheid van Siemens. Safety Integrated is ontwikkeld om de engineering simpeler te maken en de beschikbaarheid van de automatiseringssystemen te vergroten. Machines en installaties kunnen daardoor sneller gerealiseerd en aan nieuwe eisen worden aangepast.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen