Siemens PLM Software introduceert Tecnomatix 10

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens PLM Software heeft een nieuwe versie op de markt gebracht van zijn digitale productieoplossing Tecnomatix. Versie 10 moet ondernemingen helpen slimmere beslissingen te nemen die leiden tot de productie van betere producten. Naast een verbeterde gebruikersinterface biedt Siemens een directe verbinding met zijn eigen PLM-omgeving Teamcenter. Ook heeft het de gevoelige bedrijfsinformatie beter afgeschermd, wat de efficiëntie en de mogelijkheden tot hergebruik verhoogt. De integratie van Tecnomatix met Teamcenter zorgt voor PLM in de productieomgeving, waardoor informatie kan worden benut over de gehele cyclus, van ontwerp tot productie. Dit draagt bij aan een betere kwaliteit en lagere productiekosten, aldus Siemens.

Optimalisatie wordt verder bereikt door virtuele validatie en de detectie van potentiële fouten zodat de impact van veranderingen binnen het productiesysteem gedurende de opstartfase zichtbaar wordt gemaakt. Door gebruik te maken van geavanceerde mogelijkheden voor simulatie, validatie en analyse kunnen gebruikers deze terugkerende processen virtueel uitvoeren. Ze kunnen betere beslissingen nemen dankzij 3D-visualisaties en verbeterde simulatie. De verbeterde validatie zorgt ook voor optimale interactie tussen het virtuele productiemodel en de fysieke productieomgeving. Hierdoor is het eenvoudiger om activiteiten vooraf virtueel te testen. Ontwikkelde systemen kunnen zo in één keer op de juiste manier worden geïnstalleerd en geïmplementeerd, claimt Siemens.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen