Siemens PLM Software introduceert Teamcenter 9

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Siemens PLM Software heeft een update van zijn PLM-oplossing Teamcenter op de markt gebracht. Versie 9 bevat verschillende nieuwe en verbeterde functies die aansluiten bij de HD-PLM-visie van Siemens. Deze strategie moet bedrijven helpen om efficiëntere beslissingen te nemen, gebaseerd op betrouwbare informatie. Nieuw in Teamcenter 9 is een ingebouwde systeemengineeringoplossing en een verbeterde integratie van de unified architecture van de software. Gebruikers kunnen hierdoor beter zien wat de impact is van hun beslissingen, legt Siemens uit.

De nieuwe systeemengineeringoplossing binnen Teamcenter biedt een volledig geïntegreerde benadering van systeemengineering en requirementsmanagement. In tegenstelling tot traditionele engineering-oplossingen die op zichzelf staande tools gebruiken voor systeemmodellering, documentatie-interfaces en -requirements biedt Teamcenter een meer systeemgedreven benadering van productontwikkeling die wordt beheerd vanuit de Teamcenter-omgeving, aldus Siemens. Hierdoor hebben gebruikers in verschillende fases van het ontwerpproces hetzelfde beeld van het systeem. Dit voorkomt dat integratieproblemen aan het eind van dit proces voor hoge kosten zorgen, wanneer requirements niet zijn gekoppeld aan de fysieke implementatie. Door de integratie met veel gebruikte oplossingen als Outlook, Word, Excel en Visio, maar ook met Matlab en Simulink kunnen gebruikers blijven werken met de technologieën voor systeemdefinities en modellering waar ze aan zijn gewend.

Technische documentatie is een belangrijk onderdeel van het productontwikkelproces dat het mogelijk maakt om documenten als gebruikers- en reparatiehandleidingen mee te leveren bij productintroducties. Vanwege het veranderlijke karakter van het ontwerpproces moest de productontwikkeling voorheen eerst helemaal zijn voltooid voordat deze handleidingen konden worden geschreven. Door de verbeterde integratie van contentmanagement in Teamcenter 9 kan productdocumentatie nu tegelijkertijd met het ontwerpproces worden aangemaakt. Hierdoor worden veranderingen in het ontwerp meteen gecommuniceerd en kunnen wijzigingen efficiënt worden doorgevoerd in de documentatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen