Siemens ontkent grote ontslagronde

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens ontkent dat er twintigduizend banen op de helling staan als onderdeel van zijn nieuwe Vision 2020+-strategie. Manager Magazin bracht dat bericht vorige week naar buiten. Het Duitse medium zegt de woorden te hebben opgetekend uit de mond van Siemens-topman Joe Kaeser tijdens gesprekken met verschillende investeerders begin augustus.

Volgens Siemens is het bericht over de ontslagronde ‚Äėvolledig ongegrond‚Äô. In een officieel perscommuniqu√© schrijft de industriereus: ‚ÄėWe kunnen ons niet vinden in de redenering in het artikel. Dergelijke uitspraken zijn niet gedaan.‚Äô

Met de Vision 2020+-strategie wil Kaeser zijn bedrijf klaarstomen voor de toekomst. Het doel is versnelde groei en sterkere winstgevendheid met een eenvoudigere en leane organisatie. Ook wil Siemens zijn individuele bedrijfstakken meer vrijheid geven om te ondernemen zodat ze zich beter kunnen richten op hun eigen markten. ‚ÄėEr zijn geen plannen voor een bedrijfsbreed besparingsprogramma‚Äô, stelt Siemens. Bij zijn onlangs opgerichte businessunit voor iot-integratieservices verwacht het bedrijf tegen 2025 zelfs zo‚Äôn tienduizend extra medewerkers nodig te hebben.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.