Siemens-module checkt kanaalspecifieke signalering 24 V circuits

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Kanaalspecifieke diagnoses zijn mogelijk met Siemens’ selectiviteitsmodule Sitop PSE200U. De module geeft aan wanneer er een defect 24 V voedingscircuit is en vormt daarmee een aanvulling op het bestaande aanbod van 24 V voedingen, doordat het de laststroom over verschillende feeders verdeelt en bewaakt. Overbelasting en kortsluiting worden op een afzonderlijke led voor het losgekoppelde kanaal weergegeven.

De Sitop-selectiviteitsmodules is leverbaar met uitgangsstromen van ofwel vier keer 3 of vier keer 10 ampère. Voorheen werd er alleen een collectieve melding verstuurd om aan te geven dat een of meer van de vier kanalen waren losgekoppeld. Deze module signaleert exact welk kanaal defect was en om die reden afgesloten is. Om kanaalspecifieke analyse mogelijk te maken, wordt de betreffende melding op een standaard digitale input van de regelaar weergegeven. Een pulspauzelog laat zien om welk kanaal het gaat en maakt snelle analyse via de regelaar mogelijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen