Siemens lijft Polarion in

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens heeft een overeenkomst gesloten om Polarion over te nemen. Dit bedrijf levert een browsergebaseerde Application Lifecycle Management-bedrijfsoplossing. ALM stelt fabrikanten in staat om de steeds groter wordende softwarecomponent binnen ieder product continu te integreren, verifiëren en valideren. Polarion is marktleider op het gebied van ALM en maakt gebruik van een open architectuur en modern broncodemanagement.

De functionaliteiten van Polarion worden toegevoegd aan de Siemens Product Lifecycle Management-pakket Teamcenter, waardoor ALM een integraal onderdeel wordt van het productontwikkelproces. Deze overname verbetert volgens Siemens de ondersteuning van systeemgedreven productontwikkeling, een holistische benadering die engineering met geïntegreerde productontwikkeling in een open omgeving combineert.

‘De aankondiging is de volgende stap van Siemens om onze klanten volledig te laten profiteren van de voordelen van digitalisering’, zegt Chuck Grindstaff, ceo en president van Siemens PLM Software. ‘Door Polarion ALM-oplossingen aan ons PLM-portfolio toe te voegen, helpen we bedrijven om slimme, verbonden producten te maken. De uitgebreide functies van Polarion integreren softwarespecificatie, -ontwikkeling, -tests en -simulatie verder in onze productontwikkelomgeving.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.