Siemens lanceert update voor Solid Edge

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Siemens PLM Software heeft Solid Edge ST4 op de markt gebracht. Met deze nieuwe versie kunnen machinebouwers en ontwikkelaars in kortere tijd producten van optimale kwaliteit ontwikkelen, claimt de fabrikant. ST4 bevat nieuwe functionaliteiten, waaronder verbeterde synchronous technology voor betere productontwerpen, verbeterde multi-Cad-samenwerking door het wereldwijd gebruikte JT-dataformaat, nieuwe tools voor snellere validatie van plaatwerkontwerpen en verdere optimalisatie van de teken- en ontwerpmogelijkheden.

Solid Edge ST4 beschikt onder meer over nieuwe geautomatiseerde live sections. Hiermee kunnen gebruikers omwentelingslichamen zoals assen creĆ«ren en wijzigen. Bovendien kunnen ze nieuwe relaties tussen 3D-modellen leggen voor het faciliteren van de centrering, offsetting en het aanpassen van eigen en geĆÆmporteerde geometrie. Ook kunnen ze relaties bepalen voor de 3D-assemblages zodat onderdelen automatisch worden gepositioneerd in een samenstelling. Dit voorkomt dat ze elkaar in de weg zitten. Verder is de exploded view-optie verbeterd en is er door een samenwerking met Cadenas een nieuw strategisch onderdeelmanagementsysteem dat een portal biedt voor de configuratie van standaard 3D-onderdelen en 3D-onderdelen van toeleveranciers in het native Solid Edge-dataformaat.

Voor veel organisaties is het een grote uitdaging om te kunnen samenwerken met toeleveranciers, partners en klanten die ieder verschillende dataformaten gebruiken van verschillende Cad-software. Doordat Solid Edge ST4 werkt met Teamcenter en Teamcenter Express is het JT-formaat volledig ondersteund. JT is een lichtgewicht 3D-formaat voor het nauwkeurig, veilig en efficiƫnt delen van productinformatie. Aangezien het formaat breed is overgenomen in de PLM- en ontwikkelindustrieƫn is de compatibiliteit van data aanzienlijk vergroot in Solid Edge ST4.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen