Siemens komt met zeven intelligente industriële camera’s

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Met de Simatic VS720A-serie presenteert Siemens zeven intelligente camera‘s voor industriële beeldverwerking van objecten in snelverlopende productieprocessen. De lichtgevoeligheid is opgekrikt, de afbeeldingen hebben een duidelijkere beeldstructuur en een geringere ruisfactor. Daarnaast hebben de camera‘s een groter geheugen om programma‘s op te slaan met voorbeeldobjecten en aanvullende informatie. Bovendien heeft Siemens de processorarchitectuur verbeterd, waardoor de controletijd van de afzonderlijke objecten korter is geworden. Typische toepassingsgebieden zijn de automatische controle van objecten, kwaliteitsbewaking, onderdelenherkenning en productiecontrole.

Alle camera‘s zijn uitgevoerd met een Profinet-aansluiting. De beeldgegevens en de bijbehorende informatie zijn met TCP/IP tegelijk over te dragen naar een PLC en een HMI-systeem. De PLC zorgt voor de verdere verwerking van het opgenomen materiaal en start ook aanvullende acties bij afkeur van het object. Het HMI-systeem maakt het mogelijk het controleproces te bedienen en te visualiseren. De gebruiker projecteert de nieuwe camera‘s met het Simatic Spectation 2.8-softwaresysteem.

De VS720A-serie omvat een instapmodel, een basisvariant in verschillende uitvoeringen en een versie met een 200 procent hogere verwerkingssnelheid. De laatste laat toe om dertig beelden per seconde in te voeren in de PLC. De afbeeldingen van deze serie camera‘s hebben 640 bij 480 beeldpunten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.