Siemens komt met IP65-uitvoering van decentrale motorstarters

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens heeft zijn aanbod decentrale motorstarters voor de industrie uitgebreid met nieuwe modellen in een hoge IP65-beschermingsgraad. De M200D-motorstarters worden aangestuurd door AS-interface, Profibus of Profinet, en starten, controleren en beschermen motoren en applicaties tot 5,5 kW. De robuuste M200D Basic-versie wordt buiten de besturingskast direct bij de machine geplaatst. Juist deze eigenschap maakt de M200D geschikt voor intern goederentransport waar complexe besturingen de norm zijn. De M200D Basic is leverbaar als direct starter en als omkeerstarter met een elektromechanische of elektronische startmogelijkheid. Met name deze laatste optie zorgt voor een geruisloze start en een zeer hoge levensduur, aldus Siemens.

Door het instelbereik tot 5,5 kW kan één starter verschillende motorvermogens starten en beveiligen. Het elektronische thermische relais en kortsluitbeveiliging beschermen de motor tegen overbelasting en kortsluiting. De motorstarter zorgt voor motorbeveiliging door evaluatie van de optioneel op de motor gemonteerde temperatuursensoren. Diagnose zoals status van de starter, asymmetrie of overbelasting lopen via de bus naar de PLC.

Naast de M200D Basic levert Siemens ook de M200D Standard. Deze starter heeft naast de genoemde eigenschappen van de M200D Basic ook de mogelijkheid om de configuratie van de starter over de bus uit te laten voeren. Hiermee kunnen gebruikers het risico op fouten bij plaatsing beperken. Het instellen van de thermische en thermistorbeveiliging en het configureren van in- en uitgangen gebeurt op afstand door de PLC.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen