Siemens introduceert Sirius failsafe-motorstarters

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Sirius 3RM1-serie motorstarters van Siemens Industry Automation in compacte bouwvorm zijn nu ook verkrijgbaar in een failsafe-uitvoering voor machineveiligheidtoepassingen. De Sirius 3RM1-Safe is leverbaar als direct- en omkeerstarter, in een bereik tot 3 kW (400 V AC). De motorstarters zijn geschikt voor veiligheidstoepassingen tot en met Sil3 (EN 62061)/PLE (EN Iso 13849)/Cat.4.

De motorstarter kan met verbindingsadapters, zonder extra bedrading, direct koppelen aan de Sirius 3SK1-Advanced-veiligheidsrelais. Dit bespaart tijd, vermindert de kans op bedradingfouten en maakt het bouwen van veiligheidsfuncties zeer overzichtelijk, vindt Siemens. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid dat ze rechtstreeks worden gekoppeld aan een failsafe besturing. Voor het veilig afschakelen van meerdere motorstarters is tevens veilige groepenschakeling mogelijk. De motorstarters beschikken over Atex-certificering voor de motoroverbelastingsbeveiliging ten behoeve van toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen.

Door de opbouw van de Sirius-motorstarter kan het hoogste veiligheidsniveau (Sil3/PLE) worden gegarandeerd voor de gehele levensduur van het apparaat (dertig miljoen schakelingen), ongeacht de manier van afschakeling (via de schakelingangen of het wegnemen van de voedingsspanning). Ook voor toepassingen met hoge omgevingstemperatuur is de veiligheid gewaarborgd (tot 60 graden Celsius).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen