Siemens’ insteekrelais met signaalscheiding

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Siemens brengt de nieuwe serie Sirius-insteekrelais LZS op de markt. De koppelrelais zijn eenvoudig met een veerklem op een sokkel te steken waarbij de signalen zijn gescheiden. Gereedschap is niet nodig. De sokkels hebben signaalscheiding. De aansluitingen van contacten en bekrachtigingsspoelen zijn ruimtelijk van elkaar gescheiden. Bedraden is hierdoor logisch uit te voeren waardoor installeren eenvoudiger is. De contacten hebben een harde goudlaag, waardoor het gebruik in elektronische schakelingen ook op de lange duur geen contactproblemen oplevert.

Siemens levert de Sirius-insteekrelais LZS als complete apparaten en als afzonderlijke componenten. De relais dienen om in- en uitgangen van elektronische besturingsonderdelen met elkaar te koppelen. Ze worden ook toegepast voor contactvermenigvuldiging en als meetwaardeomschakelaar (tussen bijvoorbeeld 24 V en 230 V). Daarnaast zijn de relais geschikt voor het schakelen van kleine belastingen zoals magneetventielen en motoren tot vermogens van 3 kW.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.