Siemens houdt omzet en winst stabiel

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Siemens heeft een stabiel eerste kwartaal achter de rug. De omzet kwam uit op 18,1 miljard euro. Dat is twee procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Aanjager van deze groei zijn de opkomende markten. Onder de streep bleef er 1,3 miljard over, een minieme daling van een procent. Met een bedrag van 19,1 miljard euro kwamen er ook iets minder orders binnen dan twaalf maanden geleden, drie procent om precies te zijn. CEO Peter Löscher spreekt van een ’solide start‘ in 2013.

Drie van de vier sectoren tonen een positief resultaat. De energietak boekte in K1 een winst van 567 miljoen euro (+12 twaalf procent jaar op jaar) op een omzet van 6,3 miljard (+3 procent). In de gezondheidszorg noteerde Siemens 3,3 miljard aan inkomsten (+3 procent). Het nettoresultaat bedroeg 503 miljoen euro (+38 procent). De tak voor infrastructuur en steden zag de omzet weliswaar met twee procent toenemen tot 4,1 miljard, maar onder meer door vertragingen bij de uitlevering van ICE-treinen aan Deutsche Bahn slonk de winst met 36 procent naar 102 miljoen. Bij de industriesector daalden zowel de inkomsten als de resultaten onder de streep, naar 4,6 miljard (-1 procent) respectievelijk vijfhonderd miljoen (-10 procent).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.