Siemens Hengelo levert zes compressorinstallaties in Bangladesh

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens Hengelo heeft van het Zuid-Koreaanse Hyundai Engineering de opdracht ontvangen voor de levering van zes gasturbine-aangedreven compressortreinen. De installaties zijn bestemd voor de compressorstations Ashuganji en Elenga in Bangladesh. Door de snel groeiende economie van dat land neemt ook de vraag naar elektriciteit toe. De Hengelose compressorstations vervullen daarin een belangrijke rol door het transport van gas naar de elektriciteitscentrales van Bangladesh veilig te stellen.

Het station Ashuganji wordt uitgerust met drie compressoren van het type STC-SV die elk direct worden aangedreven door een 13,4 MW SGT-400-gasturbine van Siemens. Elenga krijgt drie kleinere STC-SV-compressoren die elk worden aangedreven door een 5,7 MW SGT-100-gasturbine. De totale opdrachtwaarde bedraagt 29 miljoen euro. Begin 2013 moeten de compressortreinen zijn opgeleverd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.