Siemens en Google helpen maakindustrie met ai

Alexander Pil
19 april 2021

Google Cloud en Siemens hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd om fabrieksprocessen te optimaliseren en de productiviteit op de werkvloer te verbeteren. Siemens gaat de datacloud- en ai/machine learning-technologieën van Google Cloud integreren met zijn oplossingen voor fabrieksautomatisering om fabrikanten te helpen innoveren voor de toekomst.

Siemens en Google Cloud gaan samenwerken om de productie te transformeren door schaalbare implementatie van kunstmatige intelligentie mogelijk te maken.

Data sturen de huidige industriële processen aan, maar veel fabrikanten blijven legacy-software en meerdere systemen gebruiken om fabrieksinformatie te analyseren. Dit vergt veel resources en vereist regelmatige handmatige updates om nauwkeurigheid te garanderen. En hoewel veel bedrijven ai-projecten hebben geïmplementeerd op ‘eilanden’ op de fabrieksvloer, hebben veel fabrikanten moeite om het op grote schaal te implementeren in hun wereldwijde activiteiten.

Door de datacloud- en ai/ml-mogelijkheden van Google Cloud te combineren met het Digital Industries Factory Automation-portfolio van Siemens kunnen fabrikanten hun fabrieksgegevens harmoniseren, cloudgebaseerde ai/ml-modellen op die gegevens uitvoeren en algoritmen op de netwerk-edge implementeren. Dit maakt toepassingen mogelijk zoals visuele inspectie van producten of het voorspellen van slijtage van machines in de productielijn.

Artificial intelligence implementeren op de werkvloer en integreren in automatisering en het netwerk is een complexe taak, waarvoor zeer gespecialiseerde expertise en innovatieve producten zoals Siemens Industrial Edge nodig zijn. Het doel van de samenwerking tussen Google Cloud en Siemens is om de inzet van ai eenvoudiger te maken, werknemers meer mogelijkheden te bieden terwijl ze op de fabrieksvloer werken, alledaagse taken te automatiseren en de algehele kwaliteit te verbeteren.