Siemens Den Haag bouwt installaties voor containerkranen Singapore

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens Cranes in Den Haag heeft van de Chinese kranenbouwer ZPMC de opdracht ontvangen voor de levering van de elektrotechnische installaties voor 22 automatische containerstapelkranen, plus een optie voor nog eens 34 kranen. Deze zogenaamde automated rail mounted gantry-kranen zijn bestemd voor de uitbreiding van de PSA-containerterminal in Singapore. De levering omvat de implementatie van de complete automatiserings-, aandrijf- en besturingssystemen. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van ruim tien miljoen euro.

PSA Singapore Terminals ontwikkelt momenteel fase 3 en 4 van zijn Pasir Panjang Terminal, die wordt uitgerust met een geautomatiseerde containeroverslag. Daarbij wordt geavanceerde haventechnologie ingezet, inclusief onbemande gantry cranes op rails. Deze kranen worden elektrisch aangedreven en zijn daardoor vriendelijker voor het milieu. Singapore is ‘s werelds grootste overslaghaven. Als de terminal in 2020 volledig in bedrijf zijn, is het in staat vijftig miljoen zeecontainers per jaar te verwerken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.