Siemens breidt zijn portfolio mobiliteit uit met Heliox-snelladers

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Siemens heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Heliox, de in Veldhoven gevestigde specialist in snelladen. Met deze transactie, die onderworpen is aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen, vult het Duitse technologieconglomeraat zijn portfolio van e-mobiliteitsladers aan met producten en oplossingen voor snelladen op gelijkstroom voor elektrische bussen en vrachtwagens. De overname zal ook het marktbereik van Siemens uitbreiden, voornamelijk in Europa en Noord-Amerika, en de mogelijkheden op het gebied van vermogenselektronica vergroten.

Foto: Heliox

Heliox is opgericht in 2009 en ontwikkelt snellaadsystemen voor openbaar vervoer, e-trucks, scheepvaart, mijnbouw en havens. In 2017 installeerde het een van Europa’s eerste en grootste snellaadnetwerken voor de e-busvloot in Eindhoven. Sindsdien heeft het bedrijf soortgelijke projecten uitgevoerd over de hele wereld. Heliox heeft ongeveer 330 mensen in dienst.

Siemens eMobility is onderdeel van Siemens Smart Infrastructure. Het biedt IoT-gebaseerde hardware, software en diensten voor AC- en DC-laden van 11 tot 300 kW voor een breed scala aan toepassingen. Siemens neemt Heliox over van participatiemaatschappij Waterland en een entiteit die eigendom is van een groep werknemers en individuele aandeelhouders.