Siemens breidt uit met eenvoudig bedieningspaneel

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Siemens heeft zijn assortiment Simatic HMI Basic Panels uitgebreid met een nieuw apparaat voor minder veeleisende toepassingen. De Simatic KP300 Basic Mono PN is voorzien van een drie inch monochroom beeldscherm met een resolutie van 240 bij 80 pixels. De ledachtergrondverlichting kan naar wens worden ingesteld op wit, groen, rood of geel. Deze kleuren kunnen ook worden aangepast voor afzonderlijke schermbeelden en toestanden van de installatie die daarmee verband houden (zoals alarmen). Hierdoor hoeven er geen extra componenten te worden gebruikt voor optische signalering.

Het compacte apparaat kan worden bediend met behulp van tien ingebouwde, vrij programmeerbare functietoetsen. De toetsenindeling komt overeen met die van een mobiele telefoon en maakt zo een intuïtieve en snelle invoer van getallen en letters mogelijk. De Simatic KP300 Basic Mono PN is ontworpen voor integratie in Profinet-netwerken en geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met Simatic S7-1200-bedieningspanelen.

De Siemens-serie omvatte al apparaten met beeldschermdiagonalen van vier tot vijftien inch. De apparaten kunnen worden geconfigureerd met behulp van Simatic WinCC V11-software, die beschikbaar is via de nieuwe Totally Integrated Automation-omgeving van Siemens.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen