Siemens breidt Sirius-portfolio uit met compacte motorstarter

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens Industry Automation breidt zijn aanbod op het gebied van schakeltechnologie uit met de compacte motorstarter Sirius 3RM1. De module is ontworpen als directstarter en als omkeerstarter met geïntegreerde overbelastingsbeveiliging voor kleinere motoren met een vermogen tot 3 kW, die bijvoorbeeld worden toegepast bij ventilatoren, pompen en hefapparatuur, maar ook bij werktuigmachines. Met een breedte van 22,5 mm neemt de Sirius 3RM1 maar minimaal ruimte in de schakelkast in. Daarmee komt de motorstarter tegemoet aan de vraag in de moderne installatie- en machinebouw naar ruimtebesparende componenten.

Naast de bouwbreedte onderscheidt de Sirius 3RM1 zich door toepassing van efficiënte hybride technologie, die de voordelen van halfgeleidertechniek combineert met die van relaistechniek: terwijl de slijtagearme halfgeleider het in- en uitschakelen overneemt, wordt in de bedrijfsfase een energie-efficiënte relaistechniek toegepast. Zo wordt de levensduur van de motorstarters verlengd en worden de onderhoudskosten teruggedrongen.

Verder biedt Siemens voor de nieuwe motorstarter een speciaal voedingssysteem aan om assemblages snel en eenvoudig te realiseren. Doordat het stuurstroomcircuit centraal op het voedingssysteem wordt aangesloten, hoeven de afzonderlijke motorstarters niet separaat te worden bekabeld. De assemblage met het voedingssysteem is bijvoorbeeld toepasbaar bij transportsystemen waarbij een groot aantal motoren voor een transportband wordt gebruikt. Wanneer onderhoud noodzakelijk is, kunnen de afzonderlijke motorstarters van een bestaande assemblage dankzij het voedingssysteem zonder veel moeite uit de groep worden verwijderd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen