Sick verbetert eigenschappen glas- en foliedetector

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De WL12G-3 is een upgrade van Sicks WL12G-2, een sensor voor glas- en foliedetectie. Verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger zijn een grotere detectieafstand (van twee naar vier meter), een hogere schakelfrequentie en een groter temperatuurbereik (vanaf -40 graden Celsius). De upgrade is eenvoudig en snel in bedrijf te nemen, vindt de fabrikant. Het volstaat om de WL12G-3 op reflecterend materiaal richten. Met een druk op de knop is het dan gepiept. De sensorstatus is via leds continu en snel af te lezen.

De WL12G-3 is bedoeld voor transparante materialen als glas, petflessen en heldere folie. Optioneel heeft de sensor een Teflon-coating, is hij gecertificeerd voor Ecolab en weerstaat hij hogedrukreinigers en chemicali√ęn. De behuizing en de aansluitingen zijn identiek aan de WL12G-2 zodat de sensor volledig uitwisselbaar is met zijn voorganger.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen