Sick-sensor heeft verwisselbare lenzen en kleurenfilters

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Sick heeft zijn Inspector-serie van visionsensoren uitgebreid. De nieuwe I40 maakt het mogelijk om codes, gaten, logo‘s, oppervlaktevariaties of prints te inspecteren ongeacht afstand, draaiing, ligging of omgevingslicht. Voorheen was hiervoor een smart camera gewenst.

De I40 is standaard uitgevoerd met een VGA-display en een 10 mm lens. Een 6 mm groothoeklens en 16 mm telelens zijn optioneel. Het ingebouwde ringlicht voldoet in de meeste inspectiegevallen. Voor sterk reflecterende oppervlaktes is er een opschroefbare dome-verlichtingsaccessoire. Rode, groene en blauwe filters zorgen voor benadrukking van details op gekleurde achtergronden.

ator maakt het mogelijk om inspecties te finetunen en te testen zonder het productieproces te beïnvloeden. De I40 laat zich eenvoudig configureren via een pc. Via Ethernet is de sensor te integreren in productiesystemen. De gemaakte afbeeldingen kunnen worden opgeslagen op een FTP-server.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen